مالیات پزشکان چیست و چگونه محاسبه می شود؟

Picture of نویسنده مطلب:

نویسنده مطلب:

هونامیک

در این مقاله درباره مالیات پزشکان و واحدهای درمانی و اهمیت نقش کارتخوان در معافیت های مالیاتی کادر درمان پرداخته ایم.

مالیات پزشکان و یا سایر واحدهای پزشکی و درمانی که بخش مهم جامعه را تشکیل می دهند از اهمیت بالایی برخوردار است. با این وجود برخی از افراد شاغل در این صنف گمان می کنند که مالیات پزشکان و واحدهای درمانی با تراکنش کمتر کارتخوان، کمتر خواهد شد. در این خصوص “خدائیان” رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره استفاده نکردن از کارتخوان و قرارداد نداشتن بیمارستان‌ها و مطب‌ها و سایر واحدهای پزشکی و درمانی با بیمه‌های پایه درمانی و همچنین شکایت پزشکان از ادارات بیمه نکات مهمی را بیان کرده است که برای شما عزیزان شرح می دهیم.

1. عدم استفاده از دستگاه پوز و کارتخوان ها در واحدهای پزشکی

مالیات پزشکان تنها مختص به پزشکان نیست بلکه کلیه واحد پزشکی درمانی را در بر میگیرد. برای شفاف سازی این مورد لازم است شرح بدهم که چه مشاغلی دقیقا در دسته بندی واحد پزشکی درمانی قرار می گیرند.

چنانچه مایل هستید در مورد مالیات کارتخوان اطلاعات بیشتری بدست بیاورید، مقاله ما را در این زمینه مطالعه نمائید.

تعریف مشاغل و واحدهای پزشکی از نگاه قانون

بنابر قانون واحدهای پزشکی و درمانی به تمامی واحدهای بیمارستانی، درمانی، داروسازی، درمانگاه ها، داروخانه ها، دامپزشکی ها و فروشندگان تجهیزات پزشکی و کلیه واحد هایی که پروانه کسب و کار خود را از اداره بهداشت و درمان یا آموزش پزشکی یا سازمان نظام پزشکی دریافت کرده اند گفته می شود. تمامی موارد گفته شده موظف به پرداخت مالیات واحدهای پزشکی درمانی می باشند.

چنانچه واحدهای پزشکی و درمانی از مراجعان و بیماران خود درخواست کنند مبالغی را به صورت نقدی پرداخت کنند یا با ارائه شماره کارت درخواست دارند تا مراجعه کننده مبلغ توافق شده را برای آنها کارت به کارت نمایند، این دو مورد خلاف قانون می باشد. بنابراین عدم استفاده واحدهای بیمارستانی، پزشکی، داروسازی، داروخانه ها، دامپزشکی ها و فروشندگان تجهیزات پزشکی و کلیه واحد هایی که پروانه کسب و کار خود را از اداره بهداشت و درمان یا آموزش پزشکی یا سازمان نظام پزشکی دریافت کرده اند از کارتخوان و دریافت پول از طرق دیگر مخالف با قانون است و متخلف برخورد جدی می شود.
سازمان امور مالیاتی دستور مستقیم دارد که بر این مورد نگاه دقیق تری انجام دهد که چنانچه افراد این صنف از رعایت این موارد سر باز بزنند به موجب قانون با آنها برخورد خواهد شد. به این صورت که در سامانه مودیان جریمه نقدی در نظر گرفته میشود و هم در مراحل بعدی بر اساس تعداد جرایم قبلی شخص حقیقی یا حقوقی اعمال می شود.

2. عدم انعقاد قرارداد واحدهای پزشکی و درمانی با بیمه های پایه درمانی

در بند “ل” تبصره 17 قانون بودجه مقرر شده است که کلیه ارائه دهندگان خدمات پزشکی اعم از دولتی و خصوصی یا نیمه خصوصی ملزم هستند با بیمه های درمانی قرارداد منعقد نمایند..
برای این موضوع ضمانت اجرا پیش بینی شده است و خدمات دهندگان عرصه درمان چنانچه از آن تختی کنند، کلیه دستگاه های مجوز دهنده ذیل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی موظف هستند که از صدور و تمدید مجوز واحدهای خطاکار در این زمینه خودداری نمایند.

3. شکایت واحد های پزشکی درمانی از ادارات بیمه

از طرف دیگر با پزشکان محترم صحبت و گفتگو شده است و آنان نیز از اداره های بیمه گله مند بودنده اند که مطالبات پزشکان را به موقع پرداخت نمی کنند. در این زمینه کلیه ادارات بیمه ها مکلف هستند که حداکثر ظرف یک ماه از زمان دریافت اسناد و مدارک مطالبات مراکز پزشکی را پرداخت نمایند. در غیر اینصورت با جریمه های سنگینی مواجه خواهند شد!

مالیات پزشکان و کادر درمان

قابل توجه مراکز درمانی

تمامی مرکزهای درمانی شامل دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت های دولتی موظف هستند که ده درصد (۱۰%) از حق الزحمه یا حق العمل گروه پزشکی که به موجب دریافت وجه صورتحساب های ارسالی به بیمه‌ها و یا به صورت نقدی از جانب بیمار پرداخت می شود، به عنوان علی الحساب مالیات کسر و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

🔺مالیات علی الحساب این بند شامل تمامی پرداخت هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق قوانین بودجه سنواتی پرداخت و مالیات آن کسر میشود، نخواهد بود.

🔺حکم ماده “۱۹۹” قانون مالیات های مستقیم در اجرای این جزء جاری می باشد.

پزشکان و ارزش افزوده

پزشکان، کادر درمان و دامپزشکان مشمول ارزش افزوده نیستند و در حال حاضر تنها موظف به ارسال صورتحساب الکترونیکی فارغ از میزان درامد خدمات سالیانه شده اند.

مالیات پزشکان و سامانه مودیان

مدیرکل امور مالیاتی قزوین در نشست اخیر خود اعلام کرد که پزشکان از ابتدای دی ماه 1402، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.

مطابق قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ، جز ۲ بند ط، تبصره ۶ ، مشاغل پزشکی، پیراپزشکی ، دارو سازی ، داروخانه ها ، آزمایشگاه ها ، مراکز تصویر برداری که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می شود و بصورت شخص حقیقی فعالیت می کنند با هر میزان از فروش سالانه کماکان مشمول صدور صورت حساب الکترونیک هستند.

اقدامات اجرایی جهت انجام تکالیف قانونی و امکان برخورداری از بخشودگی جرائم

  1. اخذ شناسه حافظه مالیاتی
  2. صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به کارپوشه
  3. ارسال صوزتحساب در سامانه مودیان

نوضیح موارد فوق

اخذ شناسه حافظه مالیاتی

در ابتدا وارد سامانه my.tax.gov.ir و از منو سمت راست گزینه ورود به کارپوشه و سپس گزینه ورود به پرونده را انتخاب می کنید. در صفحه باز شده از منو سمت راست منو عضویت و بعد گزینه شناسه های یکتای حافظه مالیاتی انتخاب و نسبت به اخذ شناسه یکتای مالیاتی اقدام می نمائید که این شناسه پیش نیاز صدور صورتحساب الکترونیکی و از همه مهم تر از آن یکی از شروط بخشودگی جرایم این قانون در زمان رسیدگی های مالیاتی خواهد بود. جهت دریافت این شناسه نیاز هست که فایل گواهی الکترونیکی امضا در کارپوشه بارگذاری شود که برای گواهی امضا به سایت gica,ir مراجعه و برای ثبت درخواست اقدام کنید و سپس مطابق فهرست اعلام شده به یکی از دفاتر اسناد رسمی یا خدمات الکترونیکی مراجعه و نسبت به تایید این گواهی و بارگذاری در کارپوشه اقدام کنیم تا این شناسه یکیتای حافظه مالیاتی برای ما صادر شود.

مهم ترین نکته که فهرست کلیه دستگاه های کارتخوان و درگاه پرداخت که برای فعالیت شغلی مورد استفاده قرار می گیرد در این مرحله می بایست وارد کنید اگر شعب دارید می توانید بابت تفکیک شعب شناسه حافظه مالیاتی مجزا دریافت کنید.

صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به کارپوشه

درتبصره 1 ماده 6 قانون تسهیل، وظیفه ای به بانک مرکزی محول شده تا با ایجاد زیرساخت لازم نسبت به درج شماره منحصربفرد مالیاتی روی تمامی رسیدهای پرداخت صادر شده توسط دستگاه های کارتخوان و درگاه پرداخت اقدام کند و گزارش آن را هر روز به سامانه مودیان ارسال نماید. پیشنهاد میگردد پزشکان گرامی تا آن زمان نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیک اقدام کنند.

ارسال صورتحساب در سامانه مودیان

همانطور که شما ملزم به استفاده از سامانه مودیان هستید اگر نسبت به انجام خرید کالا و خدمات از سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی اقدام می کنید مانند دندانپزشکان، داروخانه ها و آزمایشگاه ها این اشخاص نیز ملزم به ارسال صوزتحساب در سامانه مودیان هستند که وظیفه شما در گام سوم این هست که با مراجعه به بخش صورتحساب های خرید کارپوشه و کنترل فهرست صورتحساب های خرید اطمینان حاصل کنید که صورتحساب برای شما ثبت شده و طی یک ماه فرصت دارید نسبت به تایید یا رد آن در سامانه اقدام کنید در غیراینصورت صورتحساب به صورت سیستمی تایید و آن خرید برای شما ثبت خواهد شد.

از همراهی گرم شما سپاسگزاریم. شما میتوانید با مراجعه به قسمت بلاگ سایت هونامیک، از تازه ترین اخبار دنیای مالیات و حسابداری، مطلع شوید.

مشاوره رایگان، یک گزینه مناسب و به صرفه برای تمام مشاغل حرفه ایست!!!! یک کلیک تا تماس فاصله دارید.

به روز بمانید

تازه های حسابداری و مالیاتی

You cannot copy content of this page