مالیات برای پزشکان و واحدهای پزشکی و درمانی که بخش مهم جامعه را تشکیل می دهند از اهمیت بالایی برخوردار است. با این وجود برخی از افراد شاغل در این صنف گمان می کنند که مالیات واحدهای پزشکی و درمانی با تراکن کمتر کارتخوان کمتر خواهد شد. در این خصوص “خدائیان” رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره استفاده نکردن از کارتخوان و قرارداد نداشتن بیمارستانها و مطبها و سایر واحدهای پزشکی و درمانی با بیمههای پایه درمانی و همچنین شکایت پزشکان از ادارات بیمه نکات مهمی را بیان کرده است که برای شما عزیزان شرح می دهیم.
1. عدم استفاده از دستگاه پوز و کارتخوان ها در واحدهای پزشکی
مالیات واحد پزشکی درمانی تنها مختص به پزشکان نیست. برای شفاف سازی این مورد لازم است شرح بدهم که چه مشاغلی دقیقا در دسته بندی واحد پزشکی درمانی قرار می گیرند.
تعریف مشاغل و واحدهای پزشکی از نگاه قانون
بنابر قانون واحدهای پزشکی و درمانی به تمامی واحدهای بیمارستانی، درمانی، داروسازی، درمانگاه ها، داروخانه ها، دامپزشکی ها و فروشندگان تجهیزات پزشکی و کلیه واحد هایی که پروانه کسب و کار خود را از اداره بهداشت و درمان یا آموزش پزشکی یا سازمان نظام پزشکی دریافت کرده اند گفته می شود. تمامی موارد گفته شده موظف به پرداخت مالیات واحدهای پزشکی درمانی می باشند.
چنانچه واحدهای پزشکی و درمانی از مراجعان و بیماران خود درخواست کنند مبالغی را به صورت نقدی پرداخت کنند یا با ارائه شماره کارت درخواست دارند تا مراجعه کننده مبلغ توافق شده را برای آنها کارت به کارت نمایند، این دو مورد خلاف قانون می باشد. بنابراین عدم استفاده واحدهای بیمارستانی، پزشکی، داروسازی، داروخانه ها، دامپزشکی ها و فروشندگان تجهیزات پزشکی و کلیه واحد هایی که پروانه کسب و کار خود را از اداره بهداشت و درمان یا آموزش پزشکی یا سازمان نظام پزشکی دریافت کرده اند از کارتخوان و دریافت پول از طرق دیگر مخالف با قانون است و متخلف برخورد جدی می شود.
سازمان امور مالیاتی دستور مستقیم دارد که بر این مورد نگاه دقیق تری انجام دهد که چنانچه افراد این صنف از رعایت این موارد سر باز بزنند به موجب قانون با آنها برخورد خواهد شد. به این صورت که در سامانه مودیان جریمه نقدی در نظر گرفته میشود و هم در مراحل بعدی بر اساس تعداد جرایم قبلی شخص حقیقی یا حقوقی اعمال می شود.
2. عدم انعقاد قرارداد واحدهای پزشکی و درمانی با بیمه های پایه درمانی
در بند “ل” تبصره 17 قانون بودجه مقرر شده است که کلیه ارائه دهندگان خدمات پزشکی اعم از دولتی و خصوصی یا نیمه خصوصی ملزم هستند با بیمه های درمانی قرارداد منعقد نمایند..
برای این موضوع ضمانت اجرا پیش بینی شده است و خدمات دهندگان عرصه درمان چنانچه از آن تختی کنند، کلیه دستگاه های مجوز دهنده ذیل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی موظف هستند که از صدور و تمدید مجوز واحدهای خطاکار در این زمینه خودداری نمایند.
3. شکایت واحد های پزشکی درمانی از ادارات بیمه
از طرف دیگر با پزشکان محترم صحبت و گفتگو شده است و آنان نیز از اداره های بیمه گله مند بودنده اند که مطالبات پزشکان را به موقع پرداخت نمی کنند. در این زمینه کلیه ادارات بیمه ها مکلف هستند که حداکثر ظرف یک ماه از زمان دریافت اسناد و مدارک مطالبات مراکز پزشکی را پرداخت نمایند. در غیر اینصورت با جریمه های سنگینی مواجه خواهند شد!
چنانچه مایل هستید در مورد مالیات کارتخوان اطلاعات بیشتری بدست بیاورید، مقاله ما را در این زمبنه مطالعه نمائید.
از همراهی گرم شما سپاسگزاریم. شما میتوانید با مراجعه به قسمت بلاگ سایت هونامیک، از تازه ترین اخبار دنیای مالیات و حسابداری، مطلع شوید.
مشاوره رایگان، یک گزینه مناسب و به صرفه برای تمام مشاغل حرفه ایست!!!! یک کلیک تا تماس فاصله دارید.