مالیات و انواع مالیات را در این مقاله به صورت ساده شرح میدهیم.
مالیات چیست؟
مالیات یکی از مهم ترین منابع دولت ها جهت کسب درآمد به منظور ارائه خدمات عمومی به شهروندان می باشد. مالیات در یک تقسیم بندی کلی، به دو نوع مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم تقسیم می شوند!
مالیات مستقیم
مالیات مستقیم، (مالیات بر درآمد مستقیم) در واقع مالیاتی است که دولت به طور مستقیم از دارایی و درآمد اشخاص دریافت می نماید.
مالیات بر درآمد مستقیم به پنج زیرمجموعه تقسیم می شود:
- مالیات بر درآمد حقوق
- مالیات بر درآمد مشاغل
- مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
- مالیات بر درآمد اتفاقی
- مالیات بر درآمد املاک و مستغلات
- مالیات دارایی ( ارث و حق تمبر)
مالیات غیرمستقیم
مالیات غیر مستقیم، مالیاتی است که دولت بر روی بخشی از قیمت کالاها و خدمات خریداری شده قرار داده است. این نوع مالیات توسط خریدار آن کالا یا خدمات پرداخت می شود و شامل مالیات ارزش افزوده و مالیاتهای گمرکی نیز می باشد.
نرخ تحقق انواع مالیات در سال 1402
نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی بهشرح زیر میباشد:
- برای مازاد درآمد بازه یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال (144 میلیون تومان) تا نهصد و هشتاد میلیون ریال (98 میلیون تومان)، نرخ مالیات بر درآمد آن شخص حقیقی ده درصد می باشد.
- برای مازاد درآمد بازه سه میلیارد و دویست و چهل میلیون ریال (324 میلیون تومان) تا چهار میلیارد و هشتصد میلیون ریال (480 میلیون تومان)، نرخ مالیات بر درآمد آن شخص حقیقی بیست درصد می باشد.
- برای مازاد درآمد چهار میلیارد و هشتصد میلیون ریال (480 میلیون تومان) به بالا، سی درصد کلیه افرادی که در قبال ارائه خدمت در دستگاه ها تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حقالتدریس، حقالتحقیق، حقالزحمه، حق نظارت، حقالتألیف و پاداش شورای حل اختلاف دریافتی دارند، مشمول حکم این بند هستند.
از همراهی گرم شما سپاسگزاریم. شما میتوانید با مراجعه به قسمت بلاگ سایت هونامیک، از تازه ترین اخبار دنیای مالیات و حسابداری، مطلع شوید.
مشاوره رایگان، یک گزینه مناسب و به صرفه برای تمام مشاغل حرفه ایست!!!! یک کلیک تا تماس فاصله دارید.